Over

rugpijn

Rugpijn is er in verschillende vormen. Voorbeelden hiervan zijn spit, bekkenklachten, SI-gewricht blokkades, bekkeninstabiliteit, ischias en hernia. Pijnklachten aan uw rug of nek kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Bijkomende symptomen

van rugpijn

 

Rugpijn staat niet altijd op zichzelf en kan samengaan met:

 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Uitstralende pijn naar de armen
 • Tintelingen in handen en vingers
 • Niet over uw schouder kunnen kijken in de auto of op de fiets
 • Opgetrokken schouders door stress
 • Stijfheid in nek en bovenrug

 

Soorten rugpijn

 

Spit

Spit is een algemene naam voor acute rugklachten. Het schiet u dan bijvoorbeeld in de rug als u iets van de grond pakt, u komt dan niet meer (goed) overeind.

Bekkeninstabiliteit

Bij bekkeninstabiliteit, ook wel bekkenpijn genoemd, is er te weinig weerstand en onvoldoende ondersteuning door de banden van het bekken. Dit komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en is niet leeftijdsafhankelijk. Het is dus niet uitsluitend gerelateerd aan een zwangerschap. Bekkenpijn kan een opzichzelfstaand probleem zijn, maar kan ook onderdeel zijn van een uitgebreider probleem, vooral wanneer sprake is van chronische klachten.

Artrose of slijtage

Slijtage van gewrichten of artrose – waarbij het kraakbeen in een gewricht dunner is geworden – kan een beperkende factor zijn. Echter hoeft dit niet noodzakelijk pijn te veroorzaken.

Andere voorbeelden van rugpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van rugpijn

Bij de behandeling van rugpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer