Over

whiplash

Het whiplashsyndroom is een verzameling van klachten in het hoofd- en nekgebied die vaak ontstaan na een val of ongeluk. Met kinetische chiropractie kunnen wij deze klachten verlichten of soms zelfs verhelpen.

Wat is

een whiplash

Een whiplash ontstaat wanneer je je nekspier verrekt door bijvoorbeeld een plotselinge beweging, waardoor uw hoofd een heftige klap van voren naar achteren maakt. Whiplashklachten kunnen, net als bij een hersenschudding, gepaard gaan met hoofdpijn. Ook andere symptomen zoals vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en aandachtsproblemen kunnen zich voordoen.

Een whiplash kan bestaande klachten verergeren of het begin zijn van nieuwe problemen. Komt u bij ons op de praktijk vanwege hoofdpijnklachten en heeft u een whiplash of (auto)ongeluk gehad, dan is het dus belangrijk dat u ons dit vertelt. Wij houden hier dan tijdens het onderzoek en de behandeling rekening mee. Binnen de kinetische chiropractie kunnen we in deze situatie speciale technieken toepassen.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van een whiplash

Bij de behandeling van een whiplash is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer