Kinetische chiropractie

tijdens de zwangerschap

Kinetische chiropractie kan van grote meerwaarde zijn tijdens uw zwangerschap. Bij IN SYNERGY zijn we gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Behandelingen hebben direct invloed op uw fysieke gesteldheid en de gezondheid van u en uw baby.

Lichamelijke klachten bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap maakt uw lichaam veel veranderingen door. Veel zwangere vrouwen krijgen dan ook in meer of mindere mate last van fysieke zwangerschapsklachten. Het extra gewicht van uw baby kan vooral in het tweede en derde trimester van invloed zijn op uw houding. Hierdoor kunnen verschillende secundaire pijnklachten ontstaan. Chiropractie kan u helpen deze pijn te verlichten. Secundaire pijnklachten zijn bijvoorbeeld:

 • Rugpijn
 • Bekkeninstabiliteit
 • Pijn of een zwaar gevoel in de billen en benen
 • Pijn tussen de schouderbladen
 • Pijn in lies bij zitten, staan of lopen
 • Pijn in schaamstreek
 • Stijfheid

Ook na de bevalling kan kinetische chiropractie helpen bij het herstellen van uw lichaam. Bijvoorbeeld:

 • Na een bevalling met lange persweeën
 • Na een korte bevalling
 • Na een breech of stuitligging
 • Na een kunstverlossing en andere complicaties bij de geboorte (vacuüm of verlostang)

Behandeling tijdens zwangerschap

Bij In Synergy zijn we gespecialiseerd in behandelingen van vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. Tijdens deze behandelingen staat u centraal en besteden wij extra aandacht aan de specifieke behoeften die tijdens uw zwangerschap van belang zijn.

Zachtaardige behandeling Onze kinetische chiropractie behandelingen zijn, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zachtaardig. We maken gebruik van speciale low-force technieken om verlichting te geven bij ongemakken in het tweede en derde trimester.

Speciale behandeltafels voor zwangere patiënten Bij In Synergy beschikken we over behandeltafels die aangepast kunnen worden en rekening houden met de lichamelijke veranderingen van zwangere vrouwen.

 Objectieve metingen Om onze behandelingen naadloos te laten aansluiten op de progressie van uw zwangerschap doen we objectieve metingen. Zo doen we digitale structuurmetingen, een neurostructurele analyse en kinetische, orthopedische en neurologische testen.

Veilig Onze kinetische chiropractie behandelingen zijn veilig voor u en uw baby.

Is kinetische chiropractie iets voor u?

Benieuwd of onze behandelingen iets voor u zijn? Vraag dan vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan om erachter te komen of onze praktijk en behandelwijze bij u passen. Tijdens dit gesprek leggen wij u uit wat onze werkwijze is en is er voor u alle ruimte om vragen te stellen. U kunt ook direct een eerste consult aanvragen.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult

Onze

Blogs

Meer blogs

Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

Lees meer

Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

Migraine behandelen via kinetische chiropractie
Lees meer

De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
Lees meer