Over

nekpijn

Nekklachten kunnen zich in verschillende vormen en gradaties voordoen. Dit kan variëren van stijfheid en acute nekpijn tot een zenuwcompressie of een hernia. Nekpijn kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Symptomen

rug- en nekpijn

 

Nekklachten staan niet altijd op zichzelf en kunnen samengaan met:

 • Hoofdpijn en duizeligheid;
 • Uitstralende pijn naar de armen;
 • Tintelingen in handen en vingers;
 • Niet over uw schouder kunnen kijken in de auto of op de fiets;
 • Opgetrokken schouders door stress;
 • Stijfheid in de nek en bovenrug.

Verschillende soorten nekpijn

Stijve nek en schouders

Een gevoel van spanning of pijn in de nek gaat vaak samen met een beperkte bewegelijkheid van het nek- en schoudergebied. Deze stijfheid kan vanuit spieren, gewrichten of een andere structuur komen. Dit type nekklachten verergert vaak door stress, bureau- en computerwerk of een verkeerde slaaphouding. Om de oorzaak van dit probleem aan te pakken, is gericht onderzoek nodig.

Acute nekpijn en dwangstand

Dwangstand, ofwel torticollis, is een vorm van nekpijn die vaak acuut ontstaat. Een van de gewrichten is dan geblokkeerd of de nekspieren zijn volledig verkrampt. De pijn is vaak lokaal, maar kan in sommige gevallen uitstralen naar het hoofd, de rug of de schouders.

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf die op een of meerdere zenuwen drukt en deze afgekneld.

Whiplash

Een whiplash kan bestaande klachten verergeren of het begin zijn van nieuwe problemen. Vaak ontstaan deze klachten na een val of ongeluk.

Stenose

Bij stenose zijn de banden aan de binnenkant van de wervelkolom verkalkt. Dit kan ervoor zorgen dat lokaal zenuwen worden afgekneld.

Artrose of slijtage

Slijtage van gewrichten of artrose – waarbij het kraakbeen in een gewricht dunner is geworden – kan een beperkende factor zijn. Echter hoeft dit niet noodzakelijk pijn te veroorzaken.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van nekpijn

Bij de behandeling van nekpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer