Over

hernia

Zenuwen werken als een soort elektriciteitskabels in het lichaam. Wanneer deze kabels goed kunnen bewegen, merkt u hier weinig van. Wordt een zenuw op één of meerdere plaatsen afgekneld (compressie) dan zorgt dit voor pijnklachten, zoals bij een hernia.

Wat is een

hernia

 

Een hernia (voluit: hernia nucleus pulposus, HNP) is een uitstulping van een tussenwervelschijf in uw rug. Deze uitstulping kan drukken op een zenuw die via de wervels het ruggenmerg verlaat en naar het been loopt. Dit kan plaatsvinden in de lage rug, maar ook in de nek. Hierdoor kunnen pijnklachten in benen, rug of billen ontstaan, welke mogelijk gepaard gaan met uitval van de zenuw, zoals een doof gevoel, tintelingen of verlies van spierkracht. Het kan ook zijn dat u geen hernia heeft maar een ontstekingsreactie of artrose, beide voorbeelden veroorzaken namelijk dezelfde symptomen als bij een hernia.

Hernia operatie

Bij een operatie wordt vaak een deel van de uitpuilende tussenwervelschijf weggehaald, zodat de druk op de zenuw afneemt. Soms is de pijn weg na een operatie, maar het kan ook zijn dat een deel van de klachten blijft of later alsnog terugkomt. Een kinetische chiropractie behandeling kan helpen als u last heeft van zenuwpijn, ook na een operatie.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van hernia

Bij de behandeling van een hernia is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer