Over

hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken, zoals spanningshoofdpijn en migraine. In veel gevallen kunnen we deze klachten met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

hoofdpijn

 

Hoofdpijn is voor veel mensen een terugkerend probleem. In veel gevallen komt deze pijn vanuit de gewrichten, de spieren van de nek en/of vanuit de schedelrand. Daarom gaan nekklachten vaak gepaard met hoofdpijnklachten. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn. Enkele veelvoorkomende vormen van hoofdpijn of klachten die hoofdpijn geven zijn:

Niet iedere vorm van hoofdpijn valt exact onder een van deze hoofdpijnsoorten. Hoofdpijn hoeft ook niet altijd exact hetzelfde te voelen. Sommige klachten zijn een combinatie van verschillende soorten hoofdpijn. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van hoofdpijn

Bij de behandeling van hoofdpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer