Over

Acupunctuur

Bij IN SYNERGY combineren we verschillende stijlen uit de acupunctuur. Onze focus ligt hierbij op het bevorderen van natuurlijk herstel, zoals acupunctuur van origine werkt. U wordt behandeld door onze ervaren en getrainde acupuncturist Martijn Kema.

Wat is acupunctuur?

Het menselijk lichaam bestaat uit verschillende ‘systemen’, zoals ons zenuwstelsel en onze bloedcirculatie. Maar ook onze afweer, spijsvertering en hormonen maken deel uit van dit menselijke systeem. Voor een goede gezondheid is het essentieel dat al deze systemen op de juiste manier met elkaar samenwerken. Raken een of meerdere systemen ontregeld? Dan kunnen (pijn)klachten ontstaan.

Acupunctuur kan dit evenwicht herstellen. Met speciale fijne acupunctuurnaalden stimuleren we specifieke zenuwroutes. Zo herstellen we op een natuurlijke manier klachten en kan het lichaam weer normaal functioneren.

Wanneer kiest u voor acupunctuur?

Acupunctuur is geschikt voor alle leeftijden en kan bij iedereen toegepast worden. Onze acupunctuurbehandelingen helpen bij de volgende klachten:

 • Migraine & hoofdpijn
 • Spier- en gewrichtsklachten
 • Pijn in de knie, in de schouder of periartritis
 • Nekpijn en lage rugpijn
 • Gezichtspijnen en kaakpijn
 • Postoperatieve pijn
 • Menstruatiepijnen (primaire dysmenorroe)
 • Ochtendmisselijkheid
 • Inductie van de bevalling
 • Stemmingswisselingen zoals depressie
 • Hypertensie en hypotensie
 • Slapeloosheid
 • Maag- en darmklachten
 • Immunologische klachten zoals allergieën (hooikoorts, rhinitis, etc.)
 • Ondersteuning bij bijwerkingen van bestraling- en/of chemotherapie

Behandeling door

erkende acupuncturist

U wordt geholpen door onze bevlogen acupuncturist Martijn Kema. Martijn is een erkende en ervaren acupuncturist. Zo behaalde hij de vierjarige opleiding Acupunctuur bij Hwa To International University of Traditional Chinese Medicine. Voor zijn afstudeerstage deed hij ervaring op in China, waar hij de training Advanced Acupuncture & Moxibustion met succes voltooide. Martijn is actief lid van Stichting Nationaal Register voor Chiropractie (SNRC) en de beroepsverenigingen Christelijke Chiropractoren Associatie (CCA) en Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Benieuwd of onze acupunctuurbehandeling iets voor u is?

Vraag vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan om erachter te komen of onze praktijk en behandelwijze bij u passen. Tijdens dit gesprek leggen wij u uit wat onze werkwijze is en is er voor u alle ruimte om vragen te stellen. U kunt ook direct een eerste consult aanvragen.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult

Hoe werkt

acupunctuur bij In Synergy

Via acupunctuur helpen we u bij het oplossen van uw (pijn)klachten en/of gezondheidsproblemen. Zélfs wanneer andere disciplines concludeerden dat het iets is waar u mee moet leren leven, kan acupunctuur een mogelijke uitkomst zijn om uw klachten te verlichten of zelfs te verhelpen.

Uitgebreid onderzoek én persoonlijk behandelplan

Afhankelijk van het type klachten doen we een structuurmeting,  neurologische/orthopedische/kinetische testen en een neurostructurele analyse om de werking van het lichaam in kaart te brengen. De onderzoeksbevindingen leggen we naast uw gegevens en klachten om zo tot een behandelstrategie te komen. Zowel vóór als na de behandeling voeren we metingen uit, zodat u het verschil niet alleen voelt, maar óók ziet.

Unieke combinatie van klassieke en moderne behandelingsstrategieën

Onze behandelmethode werkt anders dan de TCM-benadering (Traditional Chinese Medicine) die de meeste acupuncturisten hanteren. Zo worden behandelingen van andere acupuncturisten vaak per klacht en op basis van een formule opgebouwd. Deze benadering richt zich voornamelijk op symptoomverlichting, in plaats van op het bevorderen van natuurlijk herstel zoals acupunctuur van origine werkt.

Bij In Synergy focussen we ons wél op dit natuurlijke herstel van het lichaam. Dit doen we door stijlen binnen de acupunctuur te combineren. We werken met de welbekende channel-system approach uit de klassieke Chinese geneeskunde waarbij de fysiologische werking van het lichaam in verschillende subsystemen is onderverdeeld. Deze benadering vullen we aan met technieken die recenter zijn ontwikkeld en die in de acupunctuur als ‘micro-system’ of ‘holographic treatment’ worden omschreven.

Onze

Blogs

Meer blogs

Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

Lees meer

Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

Migraine behandelen via kinetische chiropractie
Lees meer

De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
Lees meer