Over

Kinetische chiropractie

Chiropractie is een van de meest uitgevoerde natuurlijke behandelmethodes ter wereld. Er zijn twee soorten chiropractie: traditionele chiropractie en kinetische chiropractie. Bij IN SYNERGY Kinetische Chiropractie & Acupunctuur in Groningen zijn we gespecialiseerd in deze laatste behandelmethode. Kinetische chiropractie richt zich op de oorzaak van pijn, maar wat houdt dit in? En waarin verschilt dit met traditionele chiropractie behandelingen?

Traditionele chiropractie

Traditionele chiropractie richt zich voornamelijk op het verminderen van spierkrampen, het vergroten van de mobiliteit en tijdelijke pijnverlichting. Dit is wat de meeste chiropractors doen.

Kinetische chiropractie

Bij In Synergy kiezen we bewust voor kinetische chiropractie. Dit betekent dat we ons focussen op de oorzaak van uw pijnklachten in plaats van enkel op de pijnlocatie. Door het onderliggende probleem te achterhalen en te corrigeren, verhelpen we de pijn én herstellen we het bewegingspatroon zodat u zich weer zo optimaal mogelijk kunt bewegen. Oftewel: we gaan voor de langetermijnoplossing.

Geen enkele wervelkolom is 100% recht. Net zoals bij bloeddruk, lichaamstemperatuur en de hartslag is een gemiddelde bepaald van wat ‘normaal’ is. Als de structurele uitlijning van uw wervelkolom buiten deze gemiddelde waarden valt, dan kunnen ook op andere plekken in het lichaam pijnklachten ontstaan. We spreken in dit geval van ‘kinetische dysfunctie’. Bij In Synergy bestrijden we deze pijnklachten door op zoek te gaan naar de achterliggende oorzaak en deze te behandelen.

Wat is een goede chiropractor?

Bij In Synergy werken zeer bevlogen chiropractors met oog en persoonlijke aandacht voor iedereen die de praktijk binnenstapt. Om de kwaliteit van onze behandelingen te waarborgen én te behouden hebben al onze chiropractors een masteropleiding in chiropractie afgerond. Daarnaast zijn ze actief lid van de Stichting Nationaal Register voor Chiropractoren (SNRC). Bij In Synergy:

 werken chiropractors mét een masteropleiding
 maken we gebruik van de laatste technologieën
 doen we een kinetische analyse
 werken we altijd met een persoonlijk behandelplan
 zijn we lid van het Nederlands Kwaliteitsregister voor Chiropractie (SNRC)

Behandeling door onze chiropractors

Behandelingen kunnen wezenlijk verschillen per chiropractiepraktijk. Bij In Synergy stellen we ú centraal. Dit betekent dat we u graag voor de lange termijn van uw klachten afhelpen. We kijken daarom verder dan enkel de pijnlocatie, dit doen we door de oorzaak van uw pijnklachten op te sporen en te behandelen. Ook het omliggende bindweefsel, de spieraanhechtingen en de zenuwen nemen we mee tijdens behandelingen.

Benieuwd of kinetische chiropractie u ook kan helpen?

Wilt u weten of kinetische chiropractie iets voor u is? Vraag gerust vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan om erachter te komen of onze praktijk en behandelwijze passen bij u en uw klachten. Tijdens dit gesprek leggen wij u uit wat onze werkwijze is en is er voor u alle ruimte om vragen te stellen. Bent u overtuigd? Dan kunt u na dit gesprek een eerste consult inplannen.

U kunt ook direct een eerste consult inplannen. Tijdens dit eerste consult bespreken we de ontwikkeling van uw klachten en doen we een uitgebreid onderzoek, inclusief een kinetische analyse. De resultaten en een voorstel van het persoonlijk behandelplan bespreken we tijdens de daaropvolgende afspraak.

Ons

Team

Giulia Lufino

Dit is Giulia Lufino, chiropractor bij IN SYNERGY Kinetische Chiropractie en Acupunctuur in Groningen.

Lees meer

Martijn Kema

Dit is Martijn Kema, chiropractor en acupuncturist bij IN SYNERGY Kinetische Chiropractie en Acupunctuur...

Lees meer

Matthew Petzer

Dit is Matthew Petzer, chiropractor bij IN SYNERGY Kinetische Chiropractie en Acupunctuur in Groningen.

Lees meer

Onze

Blogs

Meer blogs

Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

Lees meer

Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

Migraine behandelen via kinetische chiropractie
Lees meer

De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
Lees meer