Over

voetpijn

Voeten en enkels bestaan uit veel kleine spieren en gewrichtjes, ze dragen uw lichaamsgewicht tijdens het staan en lopen. Dat deze spieren en gewrichten optimaal werken is dus essentieel. Voetpijn en -klachten aan uw voet kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

voetpijn

Er zijn verschillende soorten voetpijn. Veelvoorkomende vormen zijn hielspoor en fasciitis plantaris

Hielspoor en fasciitis plantaris

Overbelasting is één van de hoofdoorzaken van voetpijn, zoals bij een verkrampte peesplaat in uw voet. Wanneer dit langere tijd aanhoudt, kan dit leiden tot een kleine ontsteking of verkalking. Deze ontsteking wordt fasciitis plantaris genoemd. Is de aanhechting van de peesplaat van de voet bij de hiel verkalkt, dan heet dit hielspoor. Hielspoor kan overigens weer het gevolg zijn van een langdurige (of onbehandelde) fasciitis plantaris.

Andere voorbeelden van enkel- en voetpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van voetpijn

Bij de behandeling van voetpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer