Over

hielspoor

Hielspoor is een hardnekkige blessure die vaak speelt bij sporters en wandelaars en het gevolg is van overbelasting.

Wat is

hielspoor

Overbelasting is één van de hoofdoorzaken van voetpijn. Als dit langere tijd aanhoudt, kan dit leiden tot een kleine ontsteking of verkalking. Bij hielspoor is de aanhechting van de peesplaat van de voet bij de hiel verkalkt, hierdoor ervaart u pijn onder de hiel tijdens het staan of lopen. Sporten kan hierdoor moeizaam gaan en soms niet langer mogelijk zijn. Om te voorkomen dat de ontsteking terugkomt, is de bron van de overbelasting aanpakken van groot belang.

Hielspoor wordt weleens verward met plantaire fasciitis. Echter is plantaire fasciitis een kleine ontsteking of verkalking van de peesplaat zelf. Hielspoor kan wel het gevolg zijn van een langdurige (of onbehandelde) plantaire fasciitis.

Andere voorbeelden van enkel- en voetpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van hielspoor

Bij de behandeling van hielspoor is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer