Over

fasciitis plantaris

Fasciitis plantaris is een hardnekkige blessure die vaak speelt bij sporters en wandelaars. Dit type voetpijn is het gevolg van overbelasting.

Wat is

fasciitis plantaris

Overbelasting is één van de hoofdoorzaken van een verkrampte peesplaat in de voet. Als dit langere tijd aanhoudt, dan kan dit leiden tot een kleine ontsteking of verkalking. Deze ontsteking wordt plantaire fasciitis genoemd. Fasciitis plantaris wordt makkelijk verward met hielspoor. Bij hielspoor is het echter de aanhechting tussen de peesplaat van de voet en de hiel die verkalkt. Echter kan hielspoor wel het gevolg zijn van een langdurige (of onbehandelde) plantaire fasciitis.

Sporten kan bij fasciitis plantaris moeizaam gaan en soms zelfs niet meer lukken. Om te voorkomen dat de ontsteking terugkomt, is het van groot belang dat de bron van de overbelasting wordt aangepakt.

Andere voorbeelden van enkel- en voetpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van fasciitis plantaris

Bij de behandeling van fasciitis plantaris is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom bij In Synergy óók op secundaire problemen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende overbelasting tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier op een natuurlijke wijze herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer