Over

doorgezakte voeten

Een stabiele voet heeft drie goedwerkende bogen, ook wel arches genoemd. Ze controleren de landing, afwikkeling en afzet tijdens het lopen. Bij doorgezakte voeten bieden deze arches te weinig ondersteuning.

Wat zijn

doorgezakte voeten

Bij doorgezakte voeten zoals platvoeten of een ingezakte voorvoet zijn de bogen ‘arches’ van de voet niet sterk genoeg om voldoende steun te geven als u stilstaat of loopt. Doorgezakte arches zijn voor een beperkt deel al van jongs af aan aanwezig. Of dit problemen geeft, wisselt per persoon.

Heeft u klachten door doorgezakte arches, dan is de kans groot dat u al langere tijd kampt met disbalans in de keten voet/knie/heup/bekken/onderrug. De samenwerking tussen de verschillende anatomische structuren in één of beide benen is dan verstoord. Een deel van de spieren (en dus ook in de voet) wordt hierdoor langdurig (te) weinig gebruikt. De ongebruikte spiertjes in de voet gaan qua performance en conditie achteruit, waardoor bij landing of afzetten de bogen van de voet uiteindelijk doorzakken.

Steunzolen kunnen voor een deel helpen, maar het gebied blijft vaak kwetsbaar. De steunzolen maskeren vaak het probleem, echter wordt de functie van de arches niet structureel verbeterd. In sommige gevallen kunnen steunzolen zelfs een goed herstel van oude klachten beperken of een rol spelen in het ontstaan van nieuwe problemen.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van doorgezakte voeten

Bij de behandeling van doorgezakte voeten is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer