Over

schouderpijn

De schouders zijn één van de meest beweeglijke gewrichten van het lichaam en kunnen bijna 360 graden draaien. Hierbij kunnen veel verschillende dingen misgaan. Pijnklachten aan uw schouders kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Ontstaan van

schouderpijn

 

Spieren, zenuwen en gewrichten vormen het fundament van uw lichaam. Net als ieder gewricht heeft de schouder een sterk en stabiel fundament nodig om de beweging te controleren. Treden er problemen op in de samenwerking tussen de spieren, gewrichten en zenuwen in de schouder, dan wordt de positie van de kop in de kom niet meer goed gecontroleerd. Dit leidt tot overbelasting en frictie. Op korte of lange termijn kan dit zorgen voor irritatie, wat zich uit in pijn, beperkte mobiliteit en soms een ontsteking. Vaak zijn er extra verstorende factoren waardoor de klachten verergeren en duidelijker merkbaar worden, voorbeelden hiervan zijn:

Soorten schouderklachten

Vaak wordt aan schouderpijn het label ‘slijmbeursontsteking’ (bursitis) of ‘peesontsteking’ geplakt, maar er zijn veel meer voorbeelden die schouderpijn kunnen veroorzaken. Bij een deel van deze gevallen kunnen klachten ook in elkaar overgaan. Enkele voorbeelden van schouderklachten zijn:

 • Frozen shoulder
 • Peesontsteking
 • Kapsel ontsteking (capsulitis)
 • Rotator cuff syndroom
 • Slijmbeursontsteking (bursitis)
 • Bicepspees ontsteking of disclocatie
 • Schouder uit de kom (luxatie)
 • Impingement van de schouder (beknelling)
 • Verkeerde stand van de schouderbladen (winging scapulae)
 • Artrose en slijtage
Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van schouderpijn

Bij de behandeling van schouderpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer