Over

slijmbeursontsteking

Een slijmbeurs bevindt zich op uitstekende botdelen en functioneert als een soort stootkussentje dat ervoor zorgt dat gewrichten soepel kunnen bewegen. Een slijmbeursontsteking kan dus op verschillende plekken voorkomen.

Soorten

slijmbeursontsteking

Raakt slijmbeursweefsel geïrriteerd of ontstoken, dan is dit vaak het gevolg van problemen met verbonden spieren en omliggende structuren. Oorzaak en gevolg betreft dus vaak twee verschillende gebieden. Slijmbeursontstekingen kunnen op verschillende plaatsen voorkomen, zoals:

Vaak resulteert dit in pijn en beperkte mobiliteit. Soms is het omliggende gebied opgezet of gezwollen. Injecties werken pijnstillend en ontstekingsremmend, maar nemen niet de oorzaak weg.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van slijmbeursontsteking

Bij de behandeling van een slijmbeursontsteking is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer