Over

Migraine

Hoofdpijn is voor veel mensen een terugkerend probleem. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken, zoals spanningshoofdpijn en migraine. Veel van deze soorten hoofdpijn komen vanuit de gewrichten of de spieren van de nek en de schedelrand. Daarom gaan nekklachten vaak gepaard met hoofdpijnklachten. Hoe wij onderzoeken of migraine vanuit de nek komt, lees je in onze blog.

Wat is

Migraine

Migraine is een vorm van hoofdpijn die normaliter aan de zijkant zit en voelbaar kan zijn van de slaap tot achter de ogen of het voorhoofd. De pijn kan gepaard gaan met een zogenaamd aura: kleine lichtflitsen en/of een bepaald geluid. Net als spanningshoofdpijn kan migraine opgeroepen worden door problemen elders in het lichaam zoals in de nek.

Niet iedere vorm van hoofdpijn valt exact onder een label. Hoofdpijn hoeft ook niet altijd exact hetzelfde te zijn. Sommige klachten zijn een combinatie van verschillende soorten hoofdpijn. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van migraine

Bij de behandeling is het essentieel om niet alleen naar de pijnplek te kijken, maar ook naar de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan. Kinetische Chiropractie richt zich dus ook op de problemen die het herstel van de hoofdpijn in de weg staan. Zo wordt terugkerende overbelasting tegengegaan en wordt de stabiliteit opnieuw opgebouwd. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen.

 

Hoe weet je of migraine vanuit de nek komt? Lees onze blog!

Veel van onze patiënten met migraine klachten hebben baat bij kinetische chiropractie. Dankzij een goede screening vooraf, weten wij of wij middels onze behandelingen jouw hoofdpijnklachten vanuit de nek kunnen verhelpen. Lees meer over onze behandelmethode in onze blog.

We kijken ernaar uit u te zien!

Vul hieronder uw gegevens in, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug over uw afspraak.

  Onze

  Blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Waarom zwakke spieren niet altijd de oorzaak zijn van rugklachten

  Lees meer

  In welke positie leg ik mijn kind neer? Deel 2: op de buik

  Lees meer