Over

migraine

Hoofdpijn is voor veel mensen een terugkerend probleem. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn en migraine. De oorzaak van deze soorten pijn kan heel verschillend zijn.

Wat is

Migraine

 

Migraine is een vorm van hoofdpijn die normaliter aan de zijkant van uw hoofd zit. De pijn kan voelbaar zijn van uw slaap tot achter uw ogen en het voorhoofd. Ook kan het gepaard gaan met een zogenaamd aura: kleine lichtflitsen en/of een bepaald geluid. Net als spanningshoofdpijn kan migraine getriggerd worden door problemen elders in het lichaam, zoals in de nek.

Migraine vanuit de nek

Hoofdpijn komt meestal vanuit gewrichten of uit spieren in uw nek en/of schedelrand. Hoofdpijnklachten gaan daarom ook vaak gepaard met nekklachten. Veel van onze patiënten met migraine hebben baat bij kinetische chiropractie. Dankzij een goede screening vooraf, zijn we in staat om in te schatten of de migraine vanuit de nek komt. Wanneer dit het geval is, kunnen we uw klachten in de meeste gevallen significant verminderen of zelfs verhelpen.

Verschillende soorten hoofdpijn

Niet iedere vorm van hoofdpijn valt onder een duidelijk label. Hoofdpijn hoeft ook niet altijd hetzelfde te voelen. Zo zijn sommige klachten een combinatie van verschillende soorten hoofdpijn. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom het daar zit.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van migraine

Bij de behandeling van migraine is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer