Over

Spanningshoofdpijn

Hoofdpijn is voor veel mensen een terugkerend probleem. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken. Spanningshoofdpijn is daar een voorbeeld van.

Over

spanningshoofdpijn

 

Spanningshoofdpijn voelt alsof u een pijnlijke strakke band om uw hoofd heeft. Deze hoofdpijn komt vaak uit de nek, maar kan ook uit een ander gebied komen, bijvoorbeeld vanuit uw rug of kaak.

Soms wordt spanningshoofdpijn verward met cervicogene hoofdpijn. Dit is echter een ander type hoofdpijn dat ook uit de nek komt, maar meestal aan één kant van het hoofd gevoeld wordt. Om vast te stellen waar de oorzaak van de klachten vandaan komt, is gericht onderzoek nodig.

Hoofdpijn valt niet altijd exact onder één soort hoofdpijn. Hoofdpijn hoeft ook niet altijd exact hetzelfde te voelen. Soms gaat spanningshoofdpijn bijvoorbeeld gepaard met andere soorten hoofdpijn. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van spanninghoofdpijn

Bij de behandeling van spanningshoofdpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer