Over

Hoofdpijn

Hoofdpijn is voor veel mensen een terugkerend probleem. Er bestaan verschillende soorten hoofdpijn met verschillende mogelijke oorzaken, zoals spanningshoofdpijn en migraine. Veel van deze soorten hoofdpijn komen vanuit de gewrichten of de spieren van de nek en de schedelrand. Daarom gaan nekklachten vaak gepaard met hoofdpijnklachten. Er kunnen echter ook andere oorzaken zijn

Over

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn geeft de sensatie van een pijnlijke strakke band rondom het hoofd. Deze hoofdpijn is vaak afkomstig uit de nek, maar kan ook vanuit een ander gebied komen, bijvoorbeeld vanuit de rug of kaak.

Soms wordt spanningshoofdpijn verward met cervicogene hoofdpijn. Dit is ander type hoofdpijn afkomstig uit de nek. Gericht onderzoek is nodig om vast te stellen waar de oorzaak van probleem ligt.

Niet iedere vorm van hoofdpijn valt exact onder een label. Hoofdpijn hoeft ook niet altijd exact hetzelfde te zijn. Sommige klachten zijn een combinatie van verschillende soorten hoofdpijn. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom.

Oriƫntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Behandeling van spanninghoofdpijn

  Bij de behandeling is het essentieel om niet alleen naar de pijnplek te kijken, maar ook naar de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan. Kinetische Chiropractie richt zich dus ook op de problemen die het herstel van de hoofdpijn in de weg staan. Zo wordt terugkerende overbelasting tegengegaan en wordt de stabiliteit opnieuw opgebouwd. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen.

  We kijken ernaar uit u te zien!

  Vul hieronder uw gegevens in, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug over uw afspraak.

   Onze

   Blogs

   Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

   Lees meer

   Waarom zwakke spieren niet altijd de oorzaak zijn van rugklachten

   Lees meer

   In welke positie leg ik mijn kind neer? Deel 2: op de buik

   Lees meer