Over

tenniselleboog

Pijn aan de buitenkant van uw elleboog verwijst vaak naar een tenniselleboog/tennisarm en is een vorm van RSI.

Wat is

tenniselleboog

 

Aan de buitenkant van uw elleboog zitten de spieren van uw onderarm met pezen vast aan de botten van uw elleboog. Dankzij deze spieren kunt u bijvoorbeeld uw pols en vingers strekken. Bij een tenniselleboog is er sprak van overbelasting van deze aanhechtingen.

Tennisarm wordt nog weleens verward met een golfarm. Het verschil is dat het bij een golfarm niet gaat om overbelasting aan de buitenkant, maar juist aan de binnenkant van uw elleboog. Beide gebieden hebben relatief veel pijnreceptoren en een minder goede doorbloeding. Deze combinatie zorgt vaak voor langdurige pijnklachten totdat de oorzaak wordt opgelost. Golfarm en tenniselleboog zijn beide klachten die, hoewel de naam anders suggereert, niet noodzakelijk aan sport gelinkt zijn. Klachten kunnen bijvoorbeeld ook ontstaan door zwaar tillen of (zwaar) huishoudelijk werk.

Repetitive Strain Injury

Veel problemen met de ellebogen en polsen zijn vormen van Repetitive Strain Injury, afgekort RSI. RSI is de verzamelnaam van een groep klachten die voortkomt uit overbelasting van de handen, armen, nek of schouders. Vaak is er een onderliggend probleem dat niet groot genoeg is om in één keer acute problemen te geven. Repetitieve bewegingen zorgen echter vaak voor overbelasting en leiden uiteindelijk vaak tot irritatie en pijn in een bepaald gebied. Tenniselleboog is een voorbeeld van RSI.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van tenniselleboog

Bij de behandeling van een tenniselleboog is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer