Over

RSI Elleboogklachten en Polsproblemen

Repetitive Strain Injury, afgekort RSI, is de verzamelnaam van een groep klachten die voortkomt uit overbelasting van de handen, armen, nek of schouders. Veel problemen met de ellebogen en polsen zijn vormen van RSI.

Vaak is er een onderliggend probleem dat niet groot genoeg is om in één keer acute problemen te geven. Repetitieve bewegingen zorgen echter vaak voor overbelasting en uiteindelijk irritatie en pijn in een bepaald gebied.

Soorten

RSI

Golfarm en tenniselleboog

Zowel bij een golfarm als bij een tenniselleboog is er sprake van een overbelasting van de aanhechtingen waar spieren van de onderarm vastzitten aan de botten van de elleboog. Dit gebied heeft relatief veel pijnreceptoren en een minder goede doorbloeding. Deze combinatie zorgt vaak voor langdurige pijnklachten, totdat de oorzaak wordt opgelost. Een golfarm en een tenniselleboog zijn twee klachten die niet noodzakelijk aan sport gelinkt zijn.

Carpaal tunnel syndroom

Het carpaal tunnel syndroom (CTS) is waarschijnlijk de meest bekende vorm van RSI. Vroeger werd dit vaak gelinkt aan computerwerk, maar het kan op verschillende manieren ontstaan. Uiteindelijk ontstaat er een beknelling van de zenuw in de pols door repetitieve bewegingen. Dit geeft veelal lokale pijn die soms uitstraalt naar de hand en vingers.

Muisarm

Een muisarm is een combinatie van een tenniselleboog en het carpaal tunnel syndroom.

Niet iedere vorm van RSI valt exact onder de genoemde voorbeelden van RSI. Pijnklachten in deze gebieden hoeven ook niet 100% RSI te zijn. Voor de behandeling is het dus niet alleen van belang om te weten waar het probleem precies zit, maar vooral ook waarom het probleem er is.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Behandeling van RSI, elleboog- & pols

  Bij de behandeling is het essentieel om niet alleen naar de pijnplek te kijken, maar ook naar de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan. Kinetische Chiropractie richt zich dus ook op de problemen die het herstel in de weg staan. Zo wordt terugkerende overbelasting tegengegaan en wordt de stabiliteit opnieuw opgebouwd. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen.

  We kijken ernaar uit u te zien!

  Vul hieronder uw gegevens in, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug over uw afspraak.

   Onze

   Blogs

   Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

   Lees meer

   Waarom zwakke spieren niet altijd de oorzaak zijn van rugklachten

   Lees meer

   In welke positie leg ik mijn kind neer? Deel 2: op de buik

   Lees meer