Over

kniepijn

De knie is het scharnier tussen de voeten en de rest van het lichaam (via het bekken). Een goede mobiliteit en stabiliteit is hierbij essentieel. Kniepijn en -klachten kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

Knieklachten

De oorzaak van knieklachten ligt vaak voor een deel buiten de knieën. Een voorbeeld hiervan zijn knieklachten die veroorzaakt worden door doorgezakte voeten. Soms kan een knieprobleem in één keer ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk of als gevolg van acute overbelasting.

Voorbeelden van knieklachten zijn:

 • Opgerekte kniebanden
 • Instabiele knieschijf (patellofemoraal pijnsyndroom)
 • Slijtage/artrose
 • Beschadigde of afgeknelde meniscus
 • Lopersknie of ‘jumper’s knee’
 • Vocht in de knie
 • Scheenbeenvliesontsteking (shinsplints)
 • Beschadigd kraakbeen
 • Pijn tijdens het hardlopen of sporten

Overbelasting van de knie

Spieren, zenuwen en gewrichten vormen het fundament van het lichaam. Net als ieder gewricht heeft de knie een sterk en stabiel fundament nodig om bewegingen te controleren. Compensatie voor problemen op andere plekken in het lichaam of problemen in de samenwerking tussen de spieren, gewrichten en zenuwen die de knie controleren, zorgen voor overbelasting.

Overbelasting van de knie kan op korte of lange termijn zorgen voor irritatie en kan zich uiten in pijn, beperkte mobiliteit en soms in een ontsteking of versnelde slijtage.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van kniepijn

Bij de behandeling van kniepijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer