Over

liespijn

De heupen vormen samen met het bekken de verbinding tussen de benen en de rest van het lichaam. Als schakelpunt moeten de heupen en liezen niet alleen stabiel, maar ook mobiel zijn. Pijnklachten aan uw lies kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

liespijn

 

Langdurig zitten en overbelasting kunnen de balans in het bekkengebied verstoren. Omgekeerd kunnen liesproblemen ervoor zorgen dat het looppatroon verandert, wat het lichaam kwetsbaarder maakt voor andere blessures. De meest voorkomende vormen van liespijn ontstaan door bekkeninstabiliteit, slijtage of artrose.

Bekkeninstabiliteit

Wanneer er te weinig weerstand en onvoldoende ondersteuning wordt gegeven door de stabilisatiebanden van het bekken, spreken we van bekkeninstabiliteit. Vaak wordt gedacht dat deze klachten uitsluitend gerelateerd zijn aan een zwangerschap. Bekkeninstabiliteit komt echter zowel bij mannen als vrouwen voor en is niet leeftijdsafhankelijk. Bekkeninstabiliteit kan een opzichzelfstaand probleem zijn, maar kan ook onderdeel zijn van een uitgebreider probleem. Dit geldt vooral bij chronische klachten.

Slijtage of artrose

Slijtage van gewrichten of artrose – waarbij het kraakbeen in een gewricht dunner is geworden – kan een beperkende factor zijn. Echter hoeft dit niet noodzakelijk pijn te veroorzaken.

Meer informatie over pijn in de liesstreek leest u op de pagina’s over:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van liespijn

Bij de behandeling van liespijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer