Over

Pijnlijk schaambot

Het schaambot is onderdeel van het bekken en ondersteunt de functie van de heupgewrichten. De heupen vormen samen met het bekken de verbinding tussen de benen en de rest van het lichaam. Langdurig zitten en overbelasting kunnen de balans in dit gebied verstoren. Omgekeerd zorgen problemen in deze regio ervoor dat het looppatroon verandert en dat maakt het lichaam kwetsbaarder voor andere blessures.

Pijnlijk

Schaambot

Pijn op of rond het schaambot (symfyse) is vaak gekoppeld aan stabiliteitsproblemen van het bekken. Ook kan er te hard aan dit gewricht getrokken worden door omliggende spieren van het buikgebied, de liezen en de benen. Pijn aan het schaambot kan gepaard gaan met uitstraling van de klacht naar de lies en schaamstreek.

Meer informatie over bekkeninstabiliteit staat op de pagina over liespijn.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Behandeling van een pijnlijk schaambot

  Bij de behandeling is het essentieel om niet alleen naar de pijnplek te kijken, maar ook naar de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan. Kinetische Chiropractie richt zich dus ook op de problemen die het herstel van de hoofdpijn in de weg staan. Zo wordt terugkerende overbelasting tegengegaan en wordt de stabiliteit opnieuw opgebouwd. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen.

  We kijken ernaar uit u te zien!

  Vul hieronder uw gegevens in, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug over uw afspraak.

   Onze

   Blogs

   Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

   Lees meer

   Waarom zwakke spieren niet altijd de oorzaak zijn van rugklachten

   Lees meer

   In welke positie leg ik mijn kind neer? Deel 2: op de buik

   Lees meer