Over

pijn aan schaambot

Het schaambot is onderdeel van het bekken en ondersteunt de functie van de heupgewrichten. De heupen vormen samen met het bekken de verbinding tussen de benen en de rest van het lichaam.

Pijn aan

schaambot

 

Langdurig zitten en overbelasting kunnen de balans in het bekkengebied verstoren. Omgekeerd kunnen problemen in deze regio ervoor zorgen dat uw looppatroon verandert, wat uw lichaam kwetsbaarder maakt voor andere blessures.

Pijn op of rond het schaambot (symfyse) is vaak gekoppeld aan stabiliteitsproblemen van het bekken. Ook kan het zijn dat er te hard aan dit gewricht getrokken wordt door omliggende spieren van het buikgebied, de liezen en de benen. Pijn aan het schaambot kan gepaard gaan met uitstraling van de klacht naar de lies en schaamstreek.

Bekkeninstabiliteit

Wanneer er te weinig weerstand en onvoldoende ondersteuning wordt gegeven door de stabilisatiebanden van het bekken, spreken we van bekkeninstabiliteit. Vaak wordt gedacht dat deze klachten uitsluitend gerelateerd zijn aan een zwangerschap. Bekkeninstabiliteit komt echter zowel bij mannen als vrouwen voor en is niet leeftijdsafhankelijk. Bekkeninstabiliteit kan een opzichzelfstaand probleem zijn, maar kan ook onderdeel zijn van een uitgebreider probleem. Dit geldt vooral bij chronische klachten.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van pijn aan schaambot

Bij de behandeling van pijn aan schaambot is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer