Over

kaakklachten

Hoofd- en nekpijnklachten komen soms volledig of gedeeltelijk vanuit het kaakgewricht en/of de kaakspieren, of stralen hier juist naar uit waardoor kaakklachten ontstaan.

Wat is

kaakpijn en TMD

De afkorting TMD staat voor Temporomandibulaire dysfunctie en is een verzamelnaam voor stoornissen van het bewegingsapparaat van het kauworgaan. De kaakspieren staan in directe verbinding met de nek en schedel, hierdoor is er een wisselwerking tussen de kaak en de nek/schouderregio. Als deze samenwerking verstoord is, kan dat problemen opleveren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Pijn bij kauwen
  • Pijn of beperking bij het openen van de mond
  • Klemmen en knarsen
  • Pijn in of rond het kaakgewricht

Kaak- en kauwbewegingen worden gecontroleerd door diverse korte, maar sterke spieren. Omdat hoofd- en/of nekpijnklachten soms volledig of gedeeltelijk vanuit het kaakgewricht en/of de kaakspieren komen, nemen we tijdens de analyse het kaakgebied altijd mee.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van kaakklachten

Bij de behandeling van kaakklachten is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Onze

Blogs

Meer blogs

Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
Lees meer

Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

Migraine behandelen via kinetische chiropractie
Lees meer

De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
Lees meer