Over

zenuwpijn

Zenuwen werken als een soort elektriciteitskabels in het lichaam. Wanneer deze kabels goed kunnen bewegen, merkt u hier weinig van. Wordt de zenuw op één of meerdere plaatsen afgekneld (compressie) dan zorgt dit vaak voor klachten. In de meeste gevallen kunnen wij zenuwpijn met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

zenuwpijn

 

Wordt een zenuw in uw lichaam afgekneld, dan kan dat zorgen voor uitval, pijn en andere vervelende sensaties. Veelvoorkomende vormen van zenuwpijn en zenuwcompressies zijn:

De naam van deze klachten heeft te maken met de plaats in de route van de zenuw waar de compressie zich bevindt. Niet elke vorm van zenuwpijn is exact onder één label te plaatsen en hoeft ook niet altijd hetzelfde te zijn. Sommige klachten zijn namelijk een combinatie van meerdere beknellingen van dezelfde zenuw. Voor de oplossing is het dus niet alleen van belang om te weten wáár het probleem precies zit, maar vooral ook waarom het daar zit.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van zenuwpijn

Bij de behandeling van zenuwpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

    Onze

    Blogs

    Meer blogs

    Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

    Verschil tussen ‘gewone’ en chronische pijn
    Lees meer

    Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

    Migraine behandelen via kinetische chiropractie
    Lees meer

    De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

    Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
    Lees meer