Schone lucht inademen

dankzij HEPA luchtzuivering

Mondkapjes waren tijdens de coronapandemie lange tijd een terugkerend gespreksonderwerp. En over de voordelen van de verschillende types werd lang gediscussieerd. Omdat wij het belangrijker vonden dat de lucht die we inademen al van tevoren schoongemaakt werd, hebben wij destijds HEPA-luchtzuiveringsinstallaties laten installeren. En zorgen we ook nu de maatregelen voorbij zijn, nog steeds voor goede luchtkwaliteit in onze praktijk.

 

Wat is HEPA?

HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Deze filtertechniek werd oorspronkelijk in de ruimtevaart ontwikkeld en vangt vervuiling uit de lucht op om de luchtkwaliteit te verbeteren. Tijdens corona werden in veel luchtzuiveringsinstallaties HEPA-filters geplaatst. Voor deze classificatie gelden strikte Europese normen, zo moeten de filters aan specifieke kwaliteitseisen voldoen. Een fabrikant mag dus niet zomaar het HEPA-label gebruiken.

Hoe werkt HEPA-luchtzuivering?

In verschillende sectoren – waaronder de zorg – worden hoge eisen gesteld aan de luchtkwaliteit. Luchtzuiveringsinstallaties met HEPA bieden hierin uitkomst, doordat de zuiveringsinstallatie een ventilator bevat die zorgt voor goede luchtcirculatie. De aangetrokken lucht moet door een HEPA (en mogelijk extra) filter voordat het de installatie verlaat.

HEPA-filters halen een hoog percentage van alle vervuilende of irriterende deeltjes uit de lucht, zélfs de zeer kleine deeltjes van 0,1 micron. Ter vergelijking: een haar is ongeveer 70 micron. Volgens studies kan HEPA delen van fijnstof, pollen, schimmels, bacteriën, virussen en allergenen uit de lucht halen. Desondanks kan geen enkel filter 100% gezuiverde lucht garanderen, maar doordat de lucht circuleert, gaat het zuiveringsproces wel continu door.

Wat doet In Synergy met HEPA-luchtzuivering?

In onze praktijk zijn de behandelkamers, spreekkamer en de wachtkamer voorzien van extra luchtzuiveringsinstallaties. Alle installaties beschikken over een multi-stage systeem met HEPA- en AC-filters. Deze systemen geven realtime feedback over de luchtkwaliteit en hebben een capaciteit die 3 tot 4 keer groter is dan de ruimte waarin ze staan. Bij In Synergy kunnen wij én jij dus rustig ademhalen!

  Heb je vragen over onze praktijk of onze werkwijze? Vul dan gerust ons contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of lees hier meer over onze praktijk.

Onze

Blogs

Meer blogs

Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

Lees meer

Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

Migraine behandelen via kinetische chiropractie
Lees meer

De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
Lees meer