Over

verkrampingen

Onder kramp verstaan we een zeer onaangename sensatie van een spier die strak samentrekt. Vaak gebeurt dit samentrekken snel, terwijl het loslaten van die spier erg traag gaat. Omdat een spier na kramp vaak slechts gedeeltelijk ontspant, kunnen er bijvoorbeeld knopen in de spier achterblijven.

Hoe ontstaan

verkrampingen

 

In de regel is een verkramping meestal het resultaat van een spier die werk moet leveren en daarbij over de performance of conditionele limiet gaat. Kramp kan in iedere spier voorkomen, maar wordt het meest ervaren in de ledematen. Verkramping is overigens heel iets anders dan wanneer een spier scheurt, daar komen hele andere zaken bij kijken.

Voorkomen en behandelen van verkrampingen

Voor een effectieve behandeling is het essentieel dat u voldoende water drinkt. Te weinig vocht maakt het lichaam namelijk veel vatbaarder voor kramp. Naast het op peil brengen (en houden) van de vochthuishouding kunnen ook andere lifestyle factoren een rol spelen. Om hier zicht op te krijgen, gaan we hier tijdens het intakegesprek dieper op in. Enkel voorzorgsmaatregelen treffen en eventuele veranderingen in uw levensstijl aanbrengen, werken vaak onvoldoende bij hardnekkige of langer spelende gevallen.

Qua behandeling is het belangrijk dat het bewegingsapparaat als geheel wordt geanalyseerd, zodat zwakke punten in kaart kunnen worden gebracht en deze stapsgewijs gecorrigeerd kunnen worden. Omdat kramp overal in het lichaam kan voorkomen, is er geen vaste oplossing of formule. Maar als de stabiliteit van het lichaam in de zwakke(re) zones weer wordt opgebouwd, gaan de spieren beter werken en is kramp vaak aanzienlijk te verbeteren of op te lossen.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult

Behandeling van verkrampingen

Bij de behandeling van verkrampingen is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom bij In Synergy óók op secundaire problemen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier op een natuurlijke wijze herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer