Over

fibromyalgie

Fibromyalgie valt onder de categorie ‘wekedelenreuma’ en kenmerkt zich door stijfheid, vermoeidheid en chronisch pijnklachten op verschillende plaatsen in uw lichaam.

Wat is

fibromyalgie

 

De diagnose fibromyalgie is moeilijk vast te stellen en volgt vaak wanneer er geen verklaring voor meerdere chronische pijnklachten kan worden gevonden en wanneer een goed behandelresultaat uitblijft. De pijnklachten komen vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. Mensen met fibromyalgie hebben vaak last van:

Het resultaat bij reguliere behandelingen is vaak beperkt of niet voor de langere termijn. Dit zorgt er helaas ook vaak voor dat klachten die niet in relatie staan met fibromyalgie onder dezelfde noemer belanden. Een oplossing voor (een deel van) de klachten kan hierdoor onnodig uitblijven.

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van fibromyalgie

Bij de behandeling van fibromyalgie is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer