Over

Enkelpijn

De voeten en enkels bestaan uit veel kleine spieren en gewrichtjes die het lichaamsgewicht dragen tijdens het staan en lopen. Een goede mobiliteit en stabiliteit is hierbij essentieel.

Soorten

Enkelpijn

Verzwikte en verstuikte enkels

Verzwikkingen of verstuikingen zorgen vaak voor vervelende pijnklachten. Een langzaam of onvolledig herstel kan ook op de lange termijn hinder geven, variërend van een instabiel gevoel tot aanhoudende pijn en bewegingsbeperking.

Verzwikte enkels en opgerekte banden herstellen in de acute fase vaak binnen 4-6 weken. Terugkerende blessures in dit gebied beperken echter veelal de mobiliteit bij lopen en bewegen. Verminderde beweging en stabiliteit in de voeten en enkels leidt tot compensatie op andere plaatsen zoals de knieën, rug en heupen.

Andere voorbeelden van enkel- en voetpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Behandeling van enkelpijn

  Bij de behandeling is het essentieel om niet alleen naar de pijnplek te kijken, maar ook naar de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan. Kinetische Chiropractie richt zich dus ook op de problemen die het herstel van de hoofdpijn in de weg staan. Zo wordt terugkerende overbelasting tegengegaan en wordt de stabiliteit opnieuw opgebouwd. Dit stelt het lichaam in staat om te herstellen.

  We kijken ernaar uit u te zien!

  Vul hieronder uw gegevens in, dan komen we zo snel mogelijk bij u terug over uw afspraak.

   Onze

   Blogs

   Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

   Lees meer

   Waarom zwakke spieren niet altijd de oorzaak zijn van rugklachten

   Lees meer

   In welke positie leg ik mijn kind neer? Deel 2: op de buik

   Lees meer