Over

enkelpijn

Voeten en enkels bestaan uit veel kleine spieren en gewrichtjes die het lichaamsgewicht dragen tijdens het staan en lopen. Een goede mobiliteit en stabiliteit is hierbij essentieel. Enkelpijn en -klachten kunnen wij in de meeste gevallen met kinetische chiropractie verlichten of zelfs verhelpen.

Soorten

enkelpijn

Verzwikte en verstuikte enkels

Verzwikkingen of verstuikingen zorgen vaak voor vervelende pijnklachten. Verzwikte enkels en opgerekte banden herstellen in de acute fase vaak binnen 4 tot 6 weken. Een langzaam of onvolledig herstel kan echter op de lange termijn hinder geven, variërend van een instabiel gevoel tot aanhoudende pijn.

Terugkerende blessures in dit gebied beperken dan ook veelal de mobiliteit tijdens het lopen en bewegen. Verminderde beweging en stabiliteit in de voeten en enkels kan vervolgens weer leiden tot compensatie op andere plaatsen, waardoor bijvoorbeeld pijnklachten ontstaan in de knieën, rug

Andere voorbeelden van voet- en enkelpijn zijn:

Oriëntatiegesprek aanvragen Eerste consult aanvragen

Behandeling van enkelpijn

Bij de behandeling van enkelpijn is het essentieel dat niet alleen naar de pijnplek wordt gekeken. Ook de structuren die daar direct en indirect mee in verbinding staan, spelen een belangrijke rol. De pijnplek is namelijk vaak een secundaire klacht die het gevolg is van een neuro-structureel probleem. Met kinetische chiropractie richten we ons daarom ook op de primaire verstoringen die een goed herstel in de weg staan. Zo gaan we terugkerende klachten tegen en bouwen we de stabiliteit van uw lichaam opnieuw op. Uw lichaam kan op deze manier natuurlijk herstellen.

Wij zijn er om te helpen

Heeft u vragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.

  Onze

  Blogs

  Meer blogs

  Wat als hoe wij denken over pijn niet klopt?

  Lees meer

  Hoe weet je of migraine vanuit je nek komt?

  Migraine behandelen via kinetische chiropractie
  Lees meer

  De basis van een rechtop lopend mens (deel 2/2)

  Waarom het hoofd omhooghouden zo belangrijk is voor baby’s
  Lees meer